Ambulatoriu cu 23 de cabinete, inaugurat la Suceava

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, Vasile Rimbu, a declarat, la inaugurarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul unitatii medicale ca, pe langa cladiri si echipamente, cea mai importanta investitie in sanatate o reprezinta resursa umana, care poate schimba perceptia privind ingrijirea medicala in spitalele publice, relateaza Agerpres.

”In sanatate, investitiile nu inseamna doar cladiri si echipamente. Poate cea mai importanta investitie o reprezinta resursa umana, iar aici, la Spitalul Judetean de Urgenta, am investit si vom dezvolta incontinuu resursa umana. Avem medici, oameni tineri, unii dintre ei sefi de sectii, oameni care doresc sa schimbe perceptia asupra ingrijirii oferite in spitalele publice. Avem asistenti medicali dedicati (…) Respectul nostru este atat pentru pacientii nostri, cat si pentru personalul nostru (…) Le-am oferit conditii astfel incat sa lucreze si sa faca performanta aici”, a declarat Rimbu, conform sursei citate.

Un sistem functional presupune ca personalul medical si pacientul sa fie in centrul sistemului de sanatate, iar asta presupune schimbarea unor mentalitati, ceea ce la SJU Suceava, potrivit managerului unitatii, s-a reusit.

”Drumul nu a fost usor. (…) Am incercat si cu mandrie spun ca am reusit in mare masura sa schimbam mentalitati. Respectul meu pentru personalul medical si pentru pacienti a insemnat sa asigur infrastructura, echipamente, dar si un cadru de munca competitiv pentru a asigura servicii de sanatate de inalta calitate (…) Imi asum ca aici, SJU Suceava, avem si multe proceduri si regulamente. Filozofia mea, tot timpul, a fost ca spitalul trebuie sa fie un loc sigur si in care fiecare trebuie sa stie exact ce are de facut, iar noi, ca management, sa putem evalua pentru a progresa. Atat pacientul, cat si personalul medical trebuie sa fie in centrul sistemului de sanatate, iar pentru aceasta trebuie sa existe un sistem functional. Aici la Suceava sper ca am reusit sa oferim o normalitate, nimic mai mult”, a mai precizat Vasile Rimbu.

Miercuri, la Suceava, a fost Ambulatoriul Integrat de Specialitate, investitie in valoare de peste 7 milioane de euro, realizata in zece luni.

Ambulatoriul are o suprafata de 4.100 de metri patrati, 23 de cabinete medicale ce includ majoritatea specialitatilor, si o zona dedicata Pediatriei.

Etichete: ambulatoriu spital suceava, cabinete medicale suceava, pediatrie suceava, spitalul judetean de urgenta suceava

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.