Ambulatoriile a doua spitale importante din Cluj, reabilitate si dotate cu bani europeni

Proiectele ce vizeaza extinderea, modernizarea, reabilitarea si dotarea ambulatoriilor Spitalului Clinic de Recuperare si Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj, vor beneficia de finantare europeana nerambursabila in valoare de peste 46 de milioane de lei.

„Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, considera ca banii europeni recent castigati prin intermediul celor patru proiecte depuse reprezinta o reconfirmare a faptului ca anul 2019 este Anul Sanatatii la nivelul Consiliului Judetean Cluj. Lucrarile de modernizare propuse, alaturi de echipamentele si aparatele de ultima generatie ce vor fi achizitionate vor contribui la cresterea calitatii actului medical si asigurarea unui diagnostic si tratament de inalta calitate, salvand astfel mii de vieti. Mai mult decat atat, din totalul celor 36 de proiecte depuse spre finantare in ultimii doi ani, reusita este de 100%, toate proiectele fiind declarate castigatoare”, se arata intr-un comunicat remis de Consiliul Judetean Cluj.

La Spitalul Clinic de Recuperare vor fi achizitionate echipamente precum: camera hiperbara cu echipamentele aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, Bicicleta cu incarcatura si monitor EKG, Bicicleta fitness pentru copii, Bicicleta ergo, Aparat pentru masaj limfatic, Aparat de terapie radiofrecventa, Aparat de diatermie contact si Aparat de terapie nanopuls (SIS). De asemenea, unitatea spitaliceasca va fi dotata cu Aparat ultrasunete maini libere, Aparat de terapie joasa/medie frecventa, Aparat laser robotizat, Aparat robotizat pentru mers, Sistem robotic pentru reeducarea mainii, cotului si umarului, Sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, Aparat pentru tratamentul disfagiei, Ecograf 4D, precum si un Sistem robotizat pentru sustinerea pacientilor in mers si redobandirea echilibrului.

De asemenea, Spitalul Clinic de Boli Infectioase va beneficia de echipamente de inalta performanta pentru dezvoltarea si diversificarea activitatii serviciilor de radiologie si imagistica medicala, precum si de echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansata Minim Invaziva (CICAMI).

Aici urmeaza sa fie achizitionata o trusa de endoscopie cu rezolutie inalta si tehnici de evaluare cromoendoscopica. Laboratorul de endoscopie va fi dotat cu o masina automata de spalat si dezinfectat endoscoape, iar pentru laboratorul de recuperare medicala fizica si balneologie se vor achizitiona echipamente de electroterapie si laserterapie de ultima generatie.

Etichete: ambulatoriu, spitalul clinic de recuperare cluj, spitalul clinic de boli infectioase cluj

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.