Alte servicii medicale de care pot beneficia asiguratii de la 1 aprilie 2016

consultatii-gratuiteIn Contractul-cadru privind acorarea asistentei medicale si pachetul de servicii medicale pentru anii 2016-2017, exista cateva noutati pentru pacienti.

La nivelul asistentei medical-dentara, minorii pot beneficia de o consultatie gratuita la fiecare 6 luni.

Pana acum se acorda o consultatie la 12 luni si, de asemenea, s-a introdus pe lista serviciilor gratuite si serviciul de obturatie a dintelui dupa tratamentul afectiunilor pulpare sau al gangrenei.

In privinta asistentei medicala ambulatorie pentru specialitatile clinice, in cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma si evaluarea cantitativa a raspunsului galvanic al pielii, iar in cadrul procedurilor terapeutice/tratamente medicale complexe, a fost inclus tratamentul fracturii amielice fara deplasare a coloanei vertebrale.

S-a mai stabilit ca atat pentru internarea continua, cat si pentru spitalizarea de zi, nu mai este nevoie de bilet de trimitere in cazul pacientilor care au scrisoare medicala la externare cu indicatie de revenire pentru internare, precum si pentru pacientii cu hemofilie aflati in programul national de hemofilie.

In privinta dispozitivele medicale pentru proteza de gamba s-a introdus tipul de proteza modulara cu manson din silicon si la proteza partiala de mana a fost introdusa proteza de deget functionala simpla acordata copiilor cu varsta cuprinsa intre 3-18 ani cu malformatii congenitale.

Actul normativ care prevede aceste schimbari va intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 2016.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.