Alte sase persoane din Dolj au fost infectate cu virusul West Nile


Sase persoane din judetul Dolj, cu varste cuprinse intre 59 si 81 de ani, au fost infectate in ultima saptamana cu virusul West Nile in urma intepaturilor de tantari.

Potrivit datelor DSP Dolj, numarul persoanelor din judet care in urma intepaturilor de tantari au fost infectate in aceasta vara cu acest virus a ajuns la 11, relateaza Agerpres.

“In cadrul activitatii de supraveghere si control al infectiei cu virusul West Nile care se desfasoara la nivel national in perioada 1 mai – 31 octombrie, in saptamana 32/2018, in judetul Dolj au fost confirmate 6 cazuri cu infectie cu virusul West Nile, la o femeie si 5 barbati, cu varste cuprinse intre 59 si 81 de ani din Craiova – 2, Almaj – 1, Bucovat – 1, Dabuleni – 1 si Valea Stanciului – 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, cu evolutie clinica favorabila”, precizeaza DSP Dolj conform sursei mentionate.

Celelalte cinci cazuri de infectie cu virusul West Nile confirmate in Dolj din 20 iulie sunt la o femeie de 80 de ani din Calopar, la o femeie de 61 de ani din Daneti si la alta de 62 de ani din Craiova, la un barbat de 58 de ani din Craiova si la unul de 42 de ani din Dragotesti.

Potrivit sursei citate, infectia cu virusul West Nile este transmisa prin intepatura de tantar si determina la adulti o neuroinfectie care in majoritatea cazurilor este subclinica, dar uneori poate prezenta si manifestari de meningita, meningoencefalita sau encefalita cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectati.

Pentru prevenirea infectiei cu virusul West Nile, autoritatile sanitare recomanda populatiei: sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi; sa utilizeze substante chimice repelente de tantari; sa impiedice patrunderea tantarilor in casa; sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariilor; sa indeparteze recipientele de apa statuta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.