Alimente care favorizeaza cresterea testosteronului

Testosteronul este un hormon sexual masculin care afecteaza mai mult decat unitatea sexuala. Hormonul este, de asemenea, responsabil pentru sanatatea oaselor si a muschilor, productia de sperma si cresterea parului.

De regula, la batranete, barbatii se confrunta cu o scadere a testosteronului. De asemenea, si bolile cronice duc la scaderea acestuia.

In afara de ceea ce spune medicul tau, exista alimente care te ajuta sa cresti natural acest hormon. Practic, trebuie sa incluzi in dieta ta alimente care contin vitamina D si zinc.

Iata ce trebuie sa consumi:

  • Aceasta este bogat in vitamina D, iar studiile spun ca aceasta are o importanta pentru asigurarea productiei de testosteron. O portie de ton indeplineste nevoile zilnice de vitamina D.
  • Laptele este o mare sursa de proteine si calciu. Copiii si femeile sunt incurajati sa bea lapte pentru o sanatate mai buna a oaselor, dar laptele poate mentine oasele barbatilor puternici. Continutul de vitamina D poate, de asemenea, mentine nivelul de testosteron sub control.
  • Galbenus de ou. Galbenusurile de ou sunt o alta sursa bogata de vitamina D.
  • Zincul este un nutrient esential in timpul pubertatii, iar efectele sale pot mentine hormonii masculi sub control la varsta adulta. Barbatii care au T scazut beneficiaza de cresterea aportului de zinc daca au deficiente de zinc.

Sursa: www.healthline.com

Etichete: testosteron, hormon sexual masculin, hormoni masculi

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.