Ce afecteaza randamentul scolar al copiilor ?

poza copil la scoalaSubnutritia cronica este principala cauza care sta la baza lipsei performantelor scolare in cazul unui sfert din totalul copiilor din intreaga lume, avertizeaza Organizatia “Salvati Copiii” din Marea Britanie. Raportul care a furnizat aceste rezultate se bazeaza pe studii realizate in randul catorva mii de copii din Etiopia, India, Peru si Vietnam.

Capacitatea copiilor de a asimila cunostinte, de a invata sa citeasca si sa scrie este grav afectata de lipsa unei alimentatii sanatoase si echilibrate, care sa ii furnizeze copilului resursele necesare pentru dezvoltare si evolutie, dupa cum este precizat intr-un raport realizat de “Salvati Copiii” si intitulat “Food for thought”. Din cauza alimentatiei precare copiii se confrunta cu probleme de sanatate ce cauzeaza daune ireversibile legate de crestere si dezvoltare.

Un sfert din copiii lumii sufera de efectele subnutritiei cronice, milioane de vieti tinere fiind supuse unui risc crescut” , a declarat Jasmine Whitbread, directorul executiv al organizatiei internaţionale “Salvati Copiii!”. 

Guvernul din Marea Britanie organizeaza pe 8 iunie, la Londra, un summit special ce are drept tema centrala probleme de nutritie. Cu aceasta vor fi dezbatute aspecte precum securitatea alimentara si necesitatea ca un numar mai mare de tari africane sa aiba propriile planuri nationale de nutritie.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.