Alerta! Inspectorii ANPC au descoperit bacterii periculoase in cuburile de gheata din comert


Bacterii periculoase descoperite in cuburile de gheata. Asta au descoperit inspectorii ANPC in urma unor controale la operatorii economici din Bucuresti, Giurgiu si Constanta care produc in unitati proprii gheata alimentara.

„In urma acestei actiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1800 kg de cuburi de gheata aflate in depozitele a doi producatori, precum si o cantitate de 5372 pungi cuburi de gheata de 1 sau 2 kg aflate la comercializare in marile magazine”, potrivit unui comunicat al ANPC.

Au fost prelevate esantioane care au fost trimise la analize si supuse expertizei la Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor Laborator Larex Bucuresti.

Potrivit sursei mentionate, analizele efectuate au determinat modificari ale urmatorilor parametri:

• Clostridium perfringers, ufc/100 ml prevazut: 0, determinat: 2 (ambalaj de 1 kg) si 4 (ambalaj de 2 kg)
• Bacterii coliforme, ufc/250 ml prevazut: 0, determinat: 284 (ambalaj de 5 kg)
• NTG, ufc/100 ml prevazut: 20, determinat: 29 (ambalaj de 1 kg) si 31 (ambalaj de 2 kg)
• NTG, ufc/ml la – 22 grade C, prevazut max. 100, determinat: 1245 (ambalaj de 5 kg)
                               – 37 grade C, prevazut max. 20, determinat: 65 (ambalaj de 5 kg)

„Avand in vedere faptul ca analiza in cazul depasirii parametrilor microbiologici excedeaza sfera de competenta a ANPC, institutia noastra va transmite cazul prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje”, mai transmit reprezentanti ANPC.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.