Alerta europeana privind un gel dezinfectant de maini care contine substante toxice

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit o alerta privind comercializarea unui gel dezinfectant de maini care contine substante toxice.

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sanatatea consumatorilor, gel de maini produs in Turcia notificat de catre Danemarca: Produsul contine metanol (valoare masurata: 11,6 %), care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central si pentru ochi. In plus, lipsesc pictogramele de pericol si avertizarile necesare. Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informatie cu privire la toxicitatea si la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevazut cu sistem de inchidere de siguranta pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire si la deces/produsul nu respecta regulamentele privind produsele biocide si regulamentele privind clasificarea, etichetarea si ambalarea (CLP)”, a scris Paul Anghel, directorul general al ANPC, pe pagina sa de Facebook.

Informatii privind acest gel dezinfectat de maini pot fi gasite si pe site-ul Info Cons, AICI.

Etichete: gel dezinfectant de maini, gel de maini toxic, dezinfectant

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.