Alergarea – risc mai mic de deces prematur

Potrivit unui nou studiu, s-a constatat ca alergarea este asociata cu un risc semnificativ mai mic de deces prematur, potrivit Press Association.

Oameni de stiinta de pe trei continente au constatat beneficiile substantiale pentru sanatate in cazul in care se practica alergarea, chiar si pe distante scurte indiferent de viteza.

Acestia au analizat rezultatele obtinute in urma unor studii efectuate anterior pe 232.149 de persoane a caror stare de sanatate a fost monitorizata intre 5,5 si 35 de ani.

Astfel, s-a constatat ca efort depus in alergare poate fi asociat cu o scadere cu 27% a riscului de deces din orice cauza (pe perioada monitorizarii), in cazul ambelor sexe, asta comparative cu persoanele care nu practica acest sport.

Totodata, alergarea a fost asociata cu un risc cu 30% mai mic de deces in urma bolilor cardiovasculare, precum si cu un risc cu 23% mai mic de deces din cauza cancerului, relateaza si Agerpres.

”Cresterea ratelor de participare la alergare, indiferent de doza, ar conduce probabil la imbunatatiri substantiale ale sanatatii populatiei si a longevitatii. Orice cantitate de alergare, chiar si o singura data pe saptamana, este mai buna decat deloc, insa doze mai mari de alergare pot sa nu fie neaparat asociate cu o crestere a beneficiilor in ceea ce priveste riscul de deces”, au concluzionat cercetatorii, potrivit surselor citate.

Oamenii de stiinta au subliniat,insa, ca desi efortul viguros poate fi asociat cu decesul cardiac subit, beneficiile alergarii depasesc riscurile. Totusi, medicii decid la fiecare caz in parte daca recomanda activitatea fizica, deoarece ar putea sa nu fie potrivita pentru toate categoriile de pacienti.

Etichete: alergare, obiceiuri sanatoase, preventie boli cardiovasculare, risc de deces

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.