Alaptarea prelungita nu reduce riscul de obezitate la copii

Sarcina la adolescente-o problema la nivel globalProbabilitatea aparitiei obezitatii sau a unei cresteri in greutate peste limita normala in timpul copilariei nu este redusa in niciun fel de alaptarea prelungita pe o perioada mai mare de timp decat cea recomandata in mod normal.

Concluzia face parte dintr-un studiu desfasurat de catre o echipa de cercetatori coordonata de Richard Martin, professor de epidemiologie la universitatea din Bristol, Anglia. Lucrarea a fost publicata in numarul recent al revistei Journal of the American Medical Association si infirma presupusele beneficii ale alaptarii pe perioade mai indelungate.

In realizarea cercetarii, autorii au comparat doua grupuri de copii in varsta de 11 ani – copii alaptati pe o perioada de timp mai mare, respective copii hraniti la san pentru mai putin timp sau chiar deloc. Din comparatia celor doua categorii nu a rezultat niciun factor care sa indice o diferenta semnificativa privind riscul de obezitate infantila.

Totusi, acest studiu nu contrazice beneficiile pe care hranirea cu lapte matern le are asupra sanatatii copilului: imbunatatirea functiilor cognitive, reducerea riscului de infectii gastrointestinale sau de afectiuni dermatologice.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.