Afectiuni majore pe care le poate provoca rasul

afectiuni-rasPentru a vedea in ce masura rasul este benefic sau, din contra, ne afecteaza sanatatea, cercetatorii unui studiu publicat in British Medical Journal au analizat studiile din ultimii 50 de ani axate pe impactul rasului asupra sanatatii. Interesul cercetatorilor pentru acest subiect nu este aleatoriu avand in vedere ca in ultimii ani au fost publicate 785 de studii despre ras si sanatate.

Ce afectiuni poate cauza rasul

Studiile realizate pana acum au atras atentia asupra afectiunilor pe care le risca o persoana care rade mult.

Astfel o reactie pozitiva poate sa aiba si un rever negativ asupra sanatatii: incontenenta, cataplexie, aritmie cardiaca sau crizele de astm sunt principalele afectiuni asupra carora expertii atrag atentia.

Specialistii mentioneaza cazurile cand rasul a dus la o agravare a herniei sau la declansarea sindromului Boerhaave – perforare spontana a esofagului.

Exista chiar si riscul decesului in cazul in care rasul puternic poate declansa un accident cardiovascular.

Ce beneficii pentru sanatate are rasul

In primul rand, rasul este cunoscut ca un antidote impotriva starilor de furie, de anxietate sau depresie.

Alte beneficii in sanatate prin ras precizate de specialisti sunt reducerea tensiunii psihologice si cardiovasculare, precum si diminuarea riscului de infarct miocardic.

Activitatea plamanilor poate fi, de asemenea, imbunatatita prin ras.

Un beneficiu surprinzator al unui studiu arata ca o operatiune de fecundare in vitro poate avea mai multe sanse de reusita daca femeile rad in fata activitatii unui clovn.

Chiar daca pare fara credibilitate, studiul confirma ipoteza prin cifre exacte, specificand ca sansele de reusita au crescut la 36% fata de 20% in cazul femeilor supuse acestui test.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.