Afectarea fertilitatii masculine, posibila consecinta a infectiei cu Covid-19

Cu toate ca infectia cu Covid-19, afecteaza cu precadere aparatul respirator, exista studii recent publicate in care se mentioneaza ca este posibila si afectarea tractului uro-genital.

Pe langa afectarea renala, obervata la 30% dintre pacientii cu Covid-19, o alta posibila consecinta a infectiei cu SARS-CoV-2 o reprezinta si afectarea fertilitatii masculine, este de parere medicul urolog Ovidiu Bratu, de la Spitalului Militar Central din Bucuresti.

“A fost demonstrat faptul ca virusul SARS-CoV (SARS-CoV-2 fiind tot un beta-coronavirus ca si SARS-CoV) poate determina aparitia orhitei, fiind decelate modificari importante la nivel testicular (..), diminuarea semnificativa a spermatozoizilor pana la absenta acestora (..)”, se precizeaza intr-un comunicat remis de UMF Carol Davila Bucuresti, semnat de conf. univ. dr. Ovidiu Bratu, medic primar urolog in cadrul Spitalului Militar Central din Bucuresti.

De asemenea, o alta informatie care sustine ipoteza privind impactul negativ pe care infectia cu Covid-19 o are asupra fertilitatii masculine se refera la faptul ca acest virus determina o scadere a raportului dintre testosteronul seric si hormonal luteinizant, acest raport putand fi luat in calcul ca potential marker de evaluare a impactului infectiei cu SARS-CoV-2 asupra fertilitatii.

Aparitia acestor modificari sunt rezultatul actiunii sistemului imun in fata virusului, mai este de parere medicul.

Etichete: consecinte covid-19, fertilitatea masculina, infertilitate barbati, efecte covid-19, SARS-CoV-2 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.