Adenom de prostata? Continua tratamentul, traieste – ti viata!

parkinson1Campania de informare “Adenom de prostata? Continua tratamentul, traieste – ti viata!” a fost lansata de Asociatia Romana de Urologie si Initiativa pentru Sanatatea Barbatului. Campania se desfasoara cu prilejul Saptamanii Europene a Urologiei si se concretizeaza printr-o serie de intalniri cu medici si pacientii cu adenom de prostata in clinicile de urologie din Bucuresti.

Un barbat din 3 sufera de adenom de prostata peste varsta de 70 de ani

Riscul de adenom la barbati creste odata cu varsta. Adenomul de prostata afecteaza major viata bolnavului si duce in timp la complicatii.

“Adenomul de prostata apare cu cea mai mare frecventa la varsta de 55-60 de ani. Cu cat barbatul inainteaza in varsta, cu atat riscul de adenoma creste. Peste varsta de 70 de ani, un barbat din 3 sufera de adenom de prostata, iar procentul urca la 50% la grupa de varsta de peste 80 de ani”, a precizat Acad. Prof.Dr. Ioanel Sinescu, presedinte al Asociatiei Romane de Urologie.

Prevalenta simptomelor de tract urinar inferior

Simptomele au o prevalenta de 14% la barbatii cu varsta de 30 de ani si de 40% la persoanele de peste 50 de ani, la nivel european.

Depistarea timpurie a adenomului de prostata

Avand in vedere ca riscul afectiunii creste odata cu varsta, medicii recomanda barbatilor de peste 50 de ani testari regulate.

“Pe masura ce fenomenul de imbatranire a populatiei este din ce in ce mai pronuntat, devine din ce in ce mai important ca adenomul de prostata sa fie detectat timpuriu si tratat eficient”, a precizat Prof.Dr. Ian Banks, presedinte al European Men’s Health Forum.

Testari recomandate barbatilor de peste 50 de ani

  • Evaluare anuala a aparatului urinar, in special a prostatei
  • Determinarea antigenului specific prostatic
  • Examen ecografic
  • Tuseul rectal

Testarile inainte de 50 de ani ar trebui facute in cazul in care apar simptome precum urinare dificila, senzatie de urinare incompleta.

Campania “Adenom de prostata? Continua tratamentul, traieste – ti viata!” se va desfasura pe o perioada de 2 saptamani, atat in mediul online, pe site-ul oficial, www.sanatateabarbatului.ro, pe Facebook, cat si prin intalnirile dintre medici si pacienti.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Coanda spune:

    Bună dimineața vă rog spunețimi cum procedez cu un pacient de 70 de ani ce nu poate urina ,la analizele de urina i s- a descoperit infecție dar poate urina mai ușor doar cu sonda pacienți e bărbat si mai are diabet si este și hipertensiv

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.