Activitatea fizica scade riscul bolilor cronice

sport-rezultate-scolareActivitatea fizica poate scadea riscul bolilor cronice, precum diabetul sau obezitatea, atunci cand este relationata cu impactul pe care il are in diversitatea florei intestinale. Aceasta varietate a fost asociata cu un risc mai scazut de obezitate, prin urmare si cu bolile asociate precum boli cardiovasculare sau diabet.

Diversitatea florei bacteriene nu depinde doar de dieta

Diversitatea florei bacteriene este influentata foarte mult de dieta pe care o avem zilnic dar si de exercitiile fizice pe care le facem cu o anumita regularitate, considera specialistii de la Universitatea Cork din Irlanda.

In cadrul studiului, acestia au analizat activitatea a 40 de jucatori de rugby alaturi de un alt grup de persoane care nu practicau un sport.

In urma analizei rezultatelor, s-a observat ca persoanele care practicau sport aveau o diversitate a florei bacteriene mult mai mare decat persoanele sedentare.

In acelasi timp, persoanele active aveau un metabolism mult mai bun si un nivel mult mai scazut de markeri inflamatorii.

Imunitatea si metabolismul nostru depind de activitatea fizica pe care o facem

Specialistii considera ca activitatea fizica este foarte importanta pentru metabolism dar si pentru sistemul imunitar.

Mai mult, sportul si alte activitati fizice ne influenteaza si la nivel cognitiv, fapt care se poate avea efecte si asupra sanatatii fizice.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.