Activitatea fizica poate influenta rezultatele scolare

sport-rezultate-scolareCopiii care fac 10 minute de activitate fizica inaintea unui test pot sa obtina rezultate mai bune decat cei care au au stat inactivi la un birou. Specialistii considera ca elevii care sunt intr-o forma fizica buna pot sa retina mai multe informatii decat copiii care nu fac nici un sport.

Activitatea fizica aduce note mari la scoli

Un nou studiu prezentat de Colegiul American de Medicina Sportiva, citat de well.blogs.nytimes.com, a precizat ca 10 minute de activitate fizica pot fi cu adevart benefice pentru un copil, ajutandu-l sa se concentreze mai bine si sa obtina rezultate mai bune la testele de matematica.

Un alt studiu publicat in “The Journal of Pediatrics” a analizat legatura intre activitatea fizica a unui copil, indicele de masa corporala, rezultatele scolare la matematica si engleza. Activitatea fizica mai indelungata a fost relationata cu note mai mari la teste.

In acelasi timp, copiii care erau obezi dar care practicau un sport au obtinut note mai mari decat copiii cu o greutate normala dar care nu faceau deloc activitate fizica.

Atunci cand copiii au fost verificati prin niste teste care presupuneau memorare rapida de informatie, copiii care faceau mai multe exercitii de fitness si aerobic au obtinut rezultate mult mai bune decat cei care nu erau fizic pregatiti.

O ora de fitness pe zi ar fi ideala

Prof. Charles Hillman, profesor de kinesiology la Universitatea Illinois, considera ca ar trebui sa se relationeze activitatea fizica pe care o face copilul cu nevoia de amplificare a abilitatii de a invata.

Acesta considera ca pentru rezultate scolare bune este nevoie de cel putin o ora de fitness pe zi.

In privinta reducerii numarului de ore de educatie fizica in scoala, specialistii atrag atentia ca nu este metoda cea mai buna de a asigura performanta scolara.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.