Activitate reluata in sectia de radioterapie a Spitalului Municipal Timisoara

Activitatea in sectia de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timisoara a fost reluata, dupa ce Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a prelungit autorizatia de functionare a acceleratorului linear cu care sunt tratati, zilnic, intre 80 si 100 de bolnavi de cancer.

„Activitatea acceleratorului linear a fost reluata luni dupa-amiaza, cand am primit de la CNCAN autorizatia pentru cinci ani. Spitalul nostru a platit o taxa de urgenta ca sa primim avizul mai repede, altfel ni-l dadeau pe data de 25 septembrie. Au fost anuntati sa revina la tratament si pacientii care in cele patru zile de sistare a activitatii nu au beneficiat de radioterapie”, a declarat managerul spitalului, dr. Olimpia Oprea, citata de Agerpres.

Activitatea sectiei a fost intrerupta joia trecuta. In aceasta perioada, circa 100 de bolnavi programati zilnic la radioterapie nu si-au putut face tratamentul, pentru ca Spitalul Municipal Timisoara este singurul spital din vestul tarii unde se fac astfel de terapii.

De cealalta parte, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) explica motivele pentru care nu a autorizat unitatea medicala

Potrivit unui comunicat de presa, printre deficientele constatate se numara deteriorarea unuia dintre ecranele de protectie impotriva radiatiilor ionizate la simulatorul de radioterapie si lipsa unui expert in fizica medicala de radioterapie.

Etichete: radioterapie, tratament radioterapie timisoara, tratament cancer, spitalul municipal timisoara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.