Acreditarea ocupatiei de analist comportamental pentru copiii cu probleme de sanatate mintala

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPDCA) vor pune in scurt timp bazele standardizarii si acreditarii ocupatiei de analist comportamental, care ofera servicii terapeutice ABA la standarde profesioniste familiilor care au copii cu probleme de sanatate mintala, a anuntat Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii spune ca parintii copiilor cu tulburari mintale trebuie ajutati.

“Nici un parinte nu este pregatit pentru cresterea unui copil cu tulburari de sanatate mintala, iar atunci cand apar astfel de situatii, familia trebuie sustinuta in mod adecvat pentru a-si putea ajuta copilul sa atinga maximum din potentialul lui de dezvoltare, iar acest lucru nu poate fi facut decat cu ajutorul specialistilor.
Ajutorul acordat acestor familii a venit de prea putine ori de la stat, avand in vedere cum au fost gestionate pana acum problemele din asistenta sociala. Insa aceasta situatie nu poate sa mai continue si am toata determinarea pentru dezvoltarea serviciilor sociale integrate, dar si pentru intarirea parteneriatului dintre stat si societatea civila, pentru ca orice persoana cu deficiente multiple sa fie ajutata in acord cu nevoile pe care le are”, a precizat ministrul Raluca Turcan.

In acest sens, a adaugat  demnitarul, se are in vedere dezvoltarea infrastructurii sociale prin alocarea a 50 de milioane euro, prin PNRR, pentru dezvoltarea a aproximativ 150 de servicii comunitare pentru copii, respectiv centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati, centre de zi pentru consiliere si sprijin pentru parinti si copii.

Etichete: analist comportamental copii, copii cu probleme de sanatate mintala, servicii terapeutice ABA

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.