Accesul la servicii stomatologice este redus pentru persoanele din mediul rural

Reprezentantii unei asociatii au solicitat introducerea educatiei pentru sanatate orala prin implementarea de masuri de preventie orala pentru copiii din mediul rural folosind cabinete stomatologice mobile.

„In programul national de evaluare si promovare a sanatatii si educatie pentru sanatate solicitam recunoasterea si introducerea la sub-punctul 14 a mentiunii: ‘introducerea educatiei pentru sanatate orala prin implementare de masuri de preventie orala pentru copii din mediul rural folosind cabinete stomatologice mobile, prin doua tipuri de programe: Program de profilaxie orala (consultatie, periaj dentar, fluorizare, sigilare dentara) derulate pe teren in mediul rural prin infrastructura cabinetelor dentare mobile; Program de periaj de dentar derulat in scoli prin care fiecare elev (gradinita si clasele 0-V) din mediul rural primeste pasta si periuta de dinti si efectueaza la scoala, in pauza de masa periaj dentar in prezenta unui cadru didactic”, au afirmat reprezentantii Asociatiei Merci Charity Boutique, conform Agerpres.

Conform sursei citate, Asociatia sustine ca accesul la servicii stomatologice este extrem de redus pentru persoanele din mediul rural.

Etichete: servicii stomatologice, preventie orala, sanatate orala, cabinete stomatologice rural

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.