Acces dificil la tratament pentru pacientii cu boli cronice

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniDezbaterile de la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti au atras atentia inca o data asupra problemelor in accesarea tratamentului pentru pacientii cu boli cronice din Romania. Evenimentul organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania a reunit peste 200 de reprezentanti ai asociatiilor de pacienti din intreaga tara.
Cod etic de conduita al asociatiilor de pacienti

COPAC a prezentat in cadrul evenimentului Codul etic de conduita al asociatiilor de pacienti care va putea fi aprobat de catre toate organizatiile care si-l doresc.

Platforma comuna pentru toate asociatiile de pacienti din Romania

COPAC a anuntat dorinta de a realiza o platforma comuna pentru toate asociatiile de pacienti din Romania.

“Suntem deschisi colaborarii cu toate asociatiile care reprezinta drepturile si nevoile reale ale pacientilor”, a explicat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Accesul la tratament – o problema stringenta pentru pacienti cu boli cronice

In cadrul acestui eveniment s-a atras din nou atentia asupra nevoii de imbunatatire a accesului la tratament pentru bolnavii cronici.

“Reprezentantii asociatiilor de pacienti au avut ocazia de a incepe un dialog cu noul ministru al Sanatatii, cu care speram ca vom colabora pentru rezolvarea celei mai importante probleme a pacientilor, accesul la tratament”, a adaugat Radu Ganescu.

Evenimentul a fost marcat si printr-o expozitie de fotografie “Portret de pacient cronic”, realizata de Catalin Cazacu. Fotografiile vor fi expuse si in alte orase din tara.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.