A fost suplimentat bugetul pentru Programul national HIV/SIDA

ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii a anuntat suplimentarea bugetului pentru Programul National de Prevenire, Supraveghere si Control HIV/SIDA. Bugetul programului atinge cifra de 214 144 000 lei pentru anul acesta.

Nicolae Banicioiu: Asiguram fondurile pentru tratamentul integral al bolnavilor cu HIV/SIDA

Bugetul Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control HIV/SIDA a fost suplimentat cu peste 87 000 000 lei.

“Printr-un efort financiar am reusit ca la rectificarea bugetara sa asiguram fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fara sincope, pentru aceasta perioada. Fondurile ajung pana in luna decembrie, in functie de situatia fiecarui judet”, a precizat Nicolae Banicioiu.

O noua suplimentare bugetara se va face pentru lunile decembrie-ianuarie

Nicolae Banicioiu a afirmat ca se pregateste o noua suplimentare bugetara din toamna, pentru a putea fi asigurat tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA fara intreruperi.

Licitatii nationale pentru achizionarea de medicamente de anul viitor

Ministerul Sanatatii a anuntat ca de anul viitor vor fi asigurate licitatii nationale centralizate pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare, atat pentru programul HIV/SIDA cat si pentru alte programe.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • ardelean. nicolae spune:

    va rog sa ne spuneti care este situatia fondurilor pentru medicamente ,a bolnavilor cu hiv.Se spune ca nu mai sunt medicamente Va rugam sa nu ne condamnati copii la moarte.Intreruperea tratamentului este foarte grava si nu ne dorim sa ne vedem copii cum sufera Va rugam sa ne ajutati.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.