Teste Babes-Papanicolau pentru femei cu situatie materiala precara din Bucuresti si Ilfov

Unitatea mobila de testare a Institutului Oncologic Bucuresti, cu sprijinul Primariei Sectorului 3, va efectua gratuit teste Babes – Papanicolau, intre 15 si 17 iulie si 22 si 24 iulie.

Personalul medical va fi disponibil in intervalul orar 11,00 – 16,00, cu posibilitatea de prelungire a programului pana la ora 17,00.

“Institutul Oncologic Bucuresti cu Unitatea mobila, prin Programul national de depistare activa a cancerului de col uterin sustinut de Ministerul Sanatatii, vine, astfel, in sprijinul femeilor cu situatie materiala precara cu domiciliul in Bucuresti sau in judetul Ilfov, inclusiv al celor fara asigurare medicala, cu varsta intre 25 si 64 ani, care nu au fost testate in ultimii cinci ani prin programe nationale de screening si care nu au fost niciodata diagnosticate cu vreo boala oncologica ginecologica”, anunta Primaria Sectorului 3, intr-o postare pe Facebook.

Pentru efectuarea testului, va fi necesara numai cartea de identitate.

Probele prelevate vor fi analizate la Institutul Oncologic Bucuresti, iar rezultatele vor fi transmise de medicii Institutului direct pacientelor. In cazul in care vor fi depistate anomalii, pacienta va fi tratata la Institutul Oncologic Bucuresti.

Cancerul de col uterin reprezinta o cauza importanta a mortalitatii in lume si in particular in Romania unde s-au inregistrat 3.380 de cazuri noi si 1.805 decese in anul 2020, rata incidentei si a mortalitatii prin cancer de col uterin situandu-ne pe primul loc in Europa.

Etichete: testare babes-papanicolau, preventie cancer de col uterin, teste babes-papanicolau gratuite bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.