Studiu: Aprope jumatate dintre romanii care lucreaza de acasa spun ca starea lor emotionala s-a inrautatit

Aproape jumatate dintre romanii (48%) care muncesc de acasa apreciaza faptul ca nu mai petrec timp in trafic, insa, pe de alta parte, mai bine de un sfert dintre ei (26%) spun ca starea lor emotionala s-a inrautatit, reiese din datele unui studiu de specialitate dat publicitatii de Agerpres.

Conform cercetarii realizate de Reveal Marketing Research, in ceea ce priveste avantajele resimtite cand vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionati se bucura de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indica drept avantaj major faptul ca pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre romani simt ca nu au intimitate atunci cand lucreaza, iar 26% dintre ei spun ca starea lor emotionala s-a inrautatit, mai arata studiu, potrivit sursei citate.

Cercetarea arata ca, desi 79% dintre romani, considera ca sunt la fel de eficienti sau mai eficienti decat atunci cand lucrau de la birou, 44% dintre respondenti au declarat ca muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumatate dintre respondenti telemunca ofera confort din anumite puncte de vedere, insa 56% din totalul participantilor la studiu au indicat faptul ca nu lucreaza intr-un mediu potrivit.

Datele cercetarii de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics in Romania, arata ca aproape jumatate dintre romani aleg sa lucreze de pe canapea sau la masa din bucatarie, dar specialistii atentioneaza asupra faptului ca o pozitie incorecta in fata laptopului poate fi o povara mare pentru corpul nostru – desi cei mai multi dintre noi sunt constienti de acest lucru, tindem sa uitam atunci cand lucram din confortul casei noastre si cedam tentatiei de a lucra de pe canapea.

In plus, expertii mentioneaza faptul ca, pentru a preintampina efectele psihologice negative cat timp lucram de acasa, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. In acest context, 86% dintre participantii la studiu au afirmat ca gaming-ul ii ajuta sa se relaxeze in aceasta perioada.

Studiul a fost realizat in octombrie 2020, pe un esantion de 600 de persoane cu varsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucreaza partial sau integral de acasa.

Etichete: stare emotionala pandemie, munca de acasa, stare psihica munca de acasa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.