Angajatii romani se simt afectati emotional de pandemia Covid-19

Unul din doi angajati romani a admis ca gandurile despre pandemia Covid-19 au facut ca starea psihica sa aiba de suferit. 23,6% dintre respondentii unui sondaj spun ca au fost chiar foarte afectati din punct de vedere emotional.

„Impunerea masurilor stricte, dar necesare, de prevenire a raspandirii noului coronavirus au reprezentat si inca sunt un factor major de stres pentru 35% dintre respondenti, dar multi dintre angajati au trecut si prin depresie (14%) sau stari de panica (13%). Nevoiti sa lucreze de acasa o perioada mai lunga de timp, mai bine de 42% dintre intervievati au perceput sarcinile de serviciu extrem de stresante si dificile in aceasta perioada, in timp ce pentru 28% activitatea s-a desfasurat normal, fara sa se fi simtit presati sau stresati acum mai mult decat in conditii obisnuite de lucru”, sustin autorii sondajului, citati de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pentru a-si pastra o stare mentala buna, 32% dintre respondentii la sondajul realizat de platforma BestJobs spun ca s-au odihnit si s-au relaxat mai mult, 25% au facut plimbari lungi in aer liber, alti aproape 17% au facut diverse activitati impreuna cu cei dragi, in timp ce 12% au facut efort fizic mare, care i-a ajutat sa ramana pozitivi si sa nu se lase cuprinsi de ingrijorare.

Totodata, anxietatea si stresul in raport cu pandemia, cu starea lor de sanatate si a celor dragi sau cu situatia incerta de la locul de munca i-a determinat pe aproape 17% dintre angajatii care au raspuns la sondaj sa ceara si ajutorul unui specialist pentru a-si mentine sanatatea psihica.

Acelasi sondaj mai arata ca alti 9% intentioneaza sa apeleze si ei la aceasta solutie in perioada urmatoare.

Sondajul citat a fost realizat in perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2020, pe un esantion de 1.263 de utilizatori de internet.

Etichete: stres pandemie, stare psihica pandemie, terapie pandemie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.