Oamenii de stiinta au descoperit ca exista sase tipuri de Covid-19

Oameni de stiinta britanici au ajuns la concluzia ca exista sase tipuri distincte ale Covid-19, fiecare tip fiind caracterizat de un set de simptome, relateaza Reuters.

Cele sase tipuri sunt corelate cu niveluri de gravitate ale infectiei, dar si cu probabilitatea ca un pacient sa aiba nevoie de ajutor pentru daca este spitalizat.

Aceste concluzii ar putea ajuta medicii sa prognozeze care pacienti cu Covid-19 sunt cei mai expusi riscului si au cel mai probabil nevoie de asistenta spitaliceasca in viitoare valuri ale epidemiei, scrie si Agerpres.

”Daca poti prezice cine sunt acesti oameni in Ziua 5, ai timp sa le oferi sprijin si interventii timpurii, precum monitorizarea oxigenului si a nivelului de zahar din sange si sa te asiguri ca ei sunt hidratati corespunzator”, a spus Claire Steves, unul dintre medicii care au coordonat studiul, potrivit surselor citate.

In afara de tuse, febra si pierderea mirosului – evidentiate adesea drept principalele trei simptome ale COVID-19 – datele oferite de aplicatie au aratat si alte simptome, precum durere de cap, dureri musculare, oboseala, diaree, stare de confuzie, pierderea apetitului si respiratie dificila.

De asemenea, rezultatele au variat in mod semnificativ – unele persoane au manifestat simptome usoare, de tipul celor caracteristice gripei sau unei eruptii, in timp ce altii au avut simptome acute sau chiar au decedat.

Studiul, publicat de curand, a descris urmatoarele sase tipuri de COVID-19:

1. ‘Ca o gripa’ fara febra – durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gat inflamat, durere pectorala, lipsa febrei.
2. ‘Ca o gripa’ cu febra – durere de cap, pierderea mirosului, tuse, gat inflamat, raguseala, febra, pierderea apetitului.
3. Gastrointestinal – durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gat inflamat, durere pectorala, fara tuse.
4. Nivel unu grav, oboseala – durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febra, raguseala, durere pectorala, oboseala.
5. Nivel doi grav, stare de confuzie – durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febra, raguseala, gat inflamat, durere pectorala, oboseala, stare de confuzie, dureri musculare.
6. Nivel trei grav, abdominal si respirator – durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febra, raguseala, gat inflamat, durere pectorala, oboseala, stare de confuzie, dureri musculare, respiratie dificila, diaree, durere abdominala.

In cazul pacientilor cu tipurile 4, 5 si 6 au fost mai mari probabilitatea de a fi spitalizati si probabilitatea de a avea nevoie de sprijin pentru respiratie.

Etichete: covid-19, tipuri covid, simptome covid, simptome infectie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.