Ministrul Sanatatii: OMS pastreaza aceleasi recomandari pe care le-am pus si noi in practica

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pastreaza oficial aceleasi recomandari pe care autoritatile sanitare din Romania le-au pus in practica.

Intrebat despre faptul ca reprezentantii Suediei, care au mers pe recomandari pentru populatie si nu pe restrictii, ar fi fost felicitati de oficialii OMS pentru modelul adoptat in gestionarea crizei COVID-19, ministrul a spus ca in tara noastra situatia ‘trebuie gestionata ca si pana acum’.

„Asa a incercat si Anglia, daca va aduceti aminte ce s-a intamplat cu premierul si atunci au revenit. Organizatia Mondiala a Sanatatii pastreaza oficial aceleasi recomandari pe care le-am pus si noi in practica. Acum o saptamana jumatate, directorul OMS spunea ca greul abia de acum incepe. Haideti sa gestionam situatia la fel de bine cum am gestionat-o pana acum si sa iesim la final toti invingatori. Atunci cand am intrat in aceasta lupta banuiam, inainte de sti, cu cine ne luptam si am mers pe un principiu in care sa putem limita efectele si sa facem ca la nivelul populatiei Romaniei sa avem cat mai putine decese, cat mai putine cazuri, iar sistemul medical romanesc sa reziste la tot ce inseamna impact in aceasta pandemie. Inca nu am trecut hopul, prefer sa evaluez in fiecare zi fiecare unitate medicala, fiecare focar care se naste”, a declarat ministrul, citat de Agerpres.

De asemenea, el a adaugat ca isi mentine decizia ca spitalele sa ramana sub controlul Ministerului Sanatatii si dupa finalizarea starii de urgenta, declarand ca influenta pe care autoritatile locale o au asupra institutiilor medicale nu este benefica.

Etichete: recomandari OMS epidemie coronavirus, recomandari covid-19, stare de urgenta, preventie covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.