Precizari privind tratamentul interferon free pentru pacientii cu hepatita C, stadiul F4

ministerul-sanatatii2In urma declaratiilor politice facute in data de 4 noiembrie, referitoare la accesul la tratament pentru pacientii cu hepatita, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

Pentru tratamentul Interferon free a fost incheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienti cu hepatita C, stadiul F4. In ultimele 10 luni, au fost identificati si selectati conform criteriilor 5.860 de pacienti. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a inceput platile in luna septembrie.

Platile sunt la zi iar tratamentul pacientilor cu hepatita nu a fost intrerupt nicio clipa. In acest moment, pentru 2.000 de pacienti tratamentul este in curs.

Decizia de a include in tratament doar un numar limitat de pacienti apartine guvernului Ponta.

In ceea ce priveste eficienta folosirii banului public, o evaluare este in acest moment in curs de realizare la nivelul Ministerului Sanatatii, in conditiile in care exista informatii cu privire la nivelul costurilor pentru Romania, care il depaseste pe cel din alte state vecine.

Din aceasta perspectiva este cu atat mai suprinzatoare declaratia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, facuta in urma cu doua zile, conform careia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienti cu hepatita C. In realitate, costul tratamentelui negociat de guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare.

In legatura cu cei 10.000 de pacienti despre care presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca ar vrea sa ii includa in programul de tratament, facem precizarea ca Ministerul Sanatatii a transmis deja Casei Nationale de Asigurari de Sanatate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedura care va fi reluata in foarte scurt timp.

Ministerul Sanatatii

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.