„85% dintre asigurati au primit cardurile de sanatate”

Cardul electronic de asigurari de sanatateMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat ca 85% dintre asigurati au primit cardurile de sanatate, precizand ca au fost distribuite 11,4 milioane de carduri.

„Va spun cifrele de azi (joi, 13 noiembrie) sunt 11,4 milioane de carduri care au ajuns deja prin Posta la asigurati. Asta inseamna ca am ajuns aproape la 85% din numarul de asigurati care au primit carduri. Furnizorii incep sa aiba si cititoarele de carduri, au inceput sa il aiba si medicii de familie, nu il au inca toti, dar pana la sfarsitul anului il vor avea toti”, a declarat Nicolae Banicioiu, la Adevarul Live, citat si de Agerpres.

De asemenea, Banicioiu a mai  sustinut ca distributia a mers mai bine decat se preconizase.

„Adica noi ne asteptam sa ajungem la finalul lunii noiembrie undeva la 80% cu distribuirea de carduri, asta inseamna ca se va termina distributia un pic mai devreme decat am preconizat”, a spus Banicioiu.

Tot oficialul a mai punctat ca de la 1 ianuarie 2015 cardul de sanatate va deveni functional, iar dupa trei luni va deveni obligatoriu.
In privinta dosarului electronic, ministrul a spus ca va deveni functional din 2015 si va fi extins pentru toti furnizorii de servicii medicale, inclusiv catre laboratoarele de analize medicale.

„In momentul de fata sunt 3 milioane de dosare initializate si ne pregatim acum cu normele metodologice de functionare si completare a dosarului, adica hotararea de Guvern care sa prevada aceste norme, ceea ce cred eu ca poate intra in Guvern mai devreme de finalul anului”, a spus Banicioiu.

In declaratia sa, Nicolae Banicioiu a spus si ca 2015 biletul de trimitere va fi electronic, implementarea lui urmand sa fie facuta pana in decembrie anul viitor, adaugand ca si concediile medicale vor fi informatizate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.