85 de sezonieri romani la o ferma din Germania, infectati cu noul coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis ca 85 de cetateni romani care lucreaza la o ferma din Bavaria au fost testati ca infectati cu noul coronavirus in perioada 28 mai – 11 iunie.

Toate costurile referitoare la cazare si hrana pe durata carantinei sunt suportate de catre angajator, care acorda si o suma zilnica de 50 de euro fiecarei persoane, precizeaza MAE, potrivit Agerpres.

De asemenea, alti 19 lucratori romani, testati pozitiv la sfarsitul lunii mai, au incheiat perioada de carantina, au avut doua teste negative si au revenit deja in tara.

Totodata, in cazul in care cetatenii romani care au fost testati pozitiv cu COVID-19 isi vor exprima dorinta de a reveni in tara, angajatorul va intreprinde demersurile necesare dupa expirarea perioadei de carantina si retestare.

MAE reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen: 0049 (0)1631927011 si 0049 (0)1602087789.

Totodata, MAE mentioneaza ca numarul de telefon 0049 (0)1602087789 este disponibil pana la data de 30 iunie, fiind vorba despre o linie suplimentara, special creata pentru a raporta situatii in contextul COVID-19.

Etichete: romani infectati coromavirus, sezonieri romani germania covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.