8 remedii naturale pentru a face tusea sa taca

Odata cu venirea sezonul rece si al virozelor, aproape este inevitabil sa nu avem accese de tuse. Dincolo de multitudinea de medicamente care exista acum pe piata, unii oameni inca recurg la remedii naturiste pentru tuse, remedii invatate de pe vremea bunicii.

Tusea este un simptom si este efectul unei agresiuni virale sau bacteriene asupra mucoaselor. In fapt, tusea este un mod de protectie reflex al cailor respiratorii.

Impotriva tusei persistente se poate actiona si pe cai naturale. Bineinteles, nu vorbim de tuse ca simptom al unei infectii a tractului respirator sau cea cauzata de o boala pulmonara.

Medicii spun ca daca o tuse seaca sau expectoranta nu trece in cel mult zece zile de la debut cu tot cu tratament, prezenta la cabinet este obligatorie.

Leacuri pentru tuse

Mierea – Are proprietati antiseptice si de calmare, fiind un excelent tratament pentru tuse. Se poate folosi miere de floarea-soarelui, de tei, de lavanda, miere de conifere, de brad sau mierea de padure.

Ceapa – Amelioreaza tusea, dar si durerile de gat si durerile de cap datorate sinuzitei. Poate fi consumata sub forma de sirop, care se prepara cu miere sau sub forma de ceai. Ceaiul de tuse din foi de ceapa se poate bea indulcit cu putina miere.

Ridichea neagra – Se spune ca este benefica pentru orice tip de tuse. Cu proprietati imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene, ridichea neagra este un excelent leac natural pentru tuse. Se ia o ridiche neagra care se spala foarte bine, se scobeste si in scobitura se adauga miere. Se aseaza langa o sursa de caldura timp de cateva ore.

Sirop de patlagina -Si patlagina se inscrie in randul remediilor pentru tuse, folosita in cazul bronsitei si laringitei, fiindca are proprietati antitusive, expectorante si antibiotice. Siropul de patlagina se poate prepara si in casa.

Sirop din muguri de brad– Un bun tratament pentru tuse, antiseptic, si un foarte bun tonic pulmonar. Ajuta la combaterea tusei, a bronsitei si este de ajutor in combaterea virozelor respiratorii sau a faringo-amigdalitelor. De altfel, siropul de muguri de brad cu miere este un veritabil medicament, spun specialistii fitoterapeuti.

Ceai de tei – Teiul are un efect antispastic si antiinflamator, fiind benefic si in calmarea tusei. Se recomanda consumul a 2-3 cani cu acest ceai de tuse zilnic. Bineinteles, ceaiul pentru tuse din flori de tei poate fi indulcit dupa gust.

Ceai din coji de nuca – Frunzele si cojile de nuca reprezinta un excelent tratament pentru tuse si au fost folosite inca din vechi timpuri pentru tratarea afectiunilor. Totul se datoreaza functiilor depurative, antiinflamatoare, calmante si cicatrizante pe care cojile de nuca le detin.

Siropul de hrean– Radacina de hrean  este, de asemenea, unul dintre remediile naturiste pentru tuse. Are proprietati stimulente al procesului de nutritie, purgative, diuretice, expectorante, antibiotice sau  antispasmodice. Pentru calamarea tusei se recomanda radacina de hrean rasa pe razatoare. Pentru ca efectul sa fie si mai bun aceasta trebuie amestecata cu miere de albine. Cantitatile de hrean si miere de albine trebuie sa fie in proportie de 1 la 1.

Etichete: tuse, remedii naturale, leacuri naturale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • larisa spune:

    Buna ziua!Am o întrebare. Spuneti, Vă rog,ce poate fi, daca mă zgîrîie în git si se aude un sunet? Mulțumesc

  • laura spune:

    Multumim, noi mai folosim eficient si amestecul de lapte, miere , ou; siropul Prospan pe baza de iedera si cataplasmele cu miere, ulei si faina.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.