78% dintre romani considera proasta calitatea serviciilor medicale din Romania

poza consult medical de specialitateDaca europenii sunt foarte multumiti de calitatea serviciilor medicale pe care le primesc, nu acelasi lucru se intampla si in Romania. Conform unui Eurobarometru despre siguranta pacientului si calitatea ingrijirii sanatatii, 73% dintre romani se arata nemultumiti de calitatea generala a ingrijirii sanatatii in tara noastra.

Majoritatea romanilor au incredere mai mare in serviciile medicale din afara tarii

78% dintre romani considera ca in Romania calitatea serviciilor este mai proasta decat in alte state europene.

La polul opus, respondentii la acest studiu din vestul si nordul Europei sunt multumiti de sistemele lor de sanatate.

67% dintre romani cred ca pacientii sun prejudiciati la primirea de servicii medicale

Un numar foarte mare de romani considera ca in ambulatoriul intern sau spital, pacientii sunt prejudiciati la unele servicii medicale.

61% dintre romani considera ca acelasi lucru se intampla si in timpul diagnosticarii sau al tratamentului intr-un cabinet al medicului generalist sau intr-o farmacie.

Doar 24% dintre pacientii care au experimentat efecte adverse le-au si raportat

17% dintre romani au declarat ca ei sau membrii familiei au experimentat efecte adverse in tratament, precum infectii contractate in spital, diagnostic incorect, erori chirurgicale, retete gresite, doze gresit recomandate, cale gresita de administrare.

Dintre acestia doar 24% le-au si raportat. Rata de raportare in aceste cazuri este mult mai mare, respectiv 46%.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.