70 de medicamente risca sa dispara din farmacii. Unele fara alternative

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor atentioneaza ca 70 de medicamente risca sa dispara din farmacii, 18 dintre acestea fara alternativa terapeutica.

Reprezentantii asociatiei spun ca schimbarea tratamentului este o decizie cu consecinte multiple asupra sanatatii fizice si psihice a persoanei care traieste cu o boala, iar aceasta hotarare trebuie sa fie luata exclusiv de medic si de pacient.

„Pacientii romani au nevoie ca cele 70 de medicamente sa ramana in farmacii, iar tratamentul lor sa nu fie intrerupt. Medicii si societatile profesionale trebuie sa fie si ei implicati in luarea acestor masuri pentru ca schimbarea tratamentului a zeci de mii de pacienti este un lucru complicat, sensibil si necesita timp”, transmite Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor intr-un comunicat de presa.

Asociatia solicita Ministerului Sanatatii sa renunte la proiecte legislative care pun in balanta viata pacientului cu diabet, cu boala cardiovasculara sau oncologica.

„Solicitam Ministerului Sanatatii sa renunte la proiecte legislative care pun in balanta viata pacientului cu diabet, cu boala cardiovasculara sau oncologica si impreuna cu reprezentanti ai pacientilor si ai medicilor sa fie deschisi la gasirea de solutii viabile care sa asigure un acces continuu la tratamentele necesare pentru fiecare pacient”, mai scrie in comunicatul ANPP.

Etichete: medicamente farmacii, schimbare tratament, alternative terapeutice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.