5 sfaturi esentiale pentru inceperea anului scolar

defibrilatoare-in-scoliInceperea anului scolar pune in alerta nu atat copiii, cat mai ales parintii. Schimbarea orarului de vara, pregatirea copiilor pentru un nou an scolar reprezinta activitati destul de obositoare pentru parinti. Pentru ca toamna sa nu va prinda pe picior gresit, iata cinci sfaturi din partea specialistilor pentru un inceput de an scolar cu succes atat pentru parinti cat si pentru copii.

Consultati medicul de familie si dentistul

Inainte de a incepe un nou an scolar este foarte important sa verificati starea de sanatate a copilului.

Faceti o vizita la cabinetul medicului de familie pentru un consult general sau mergeti la un specialist daca observati anumite simptome care va ingrijoreaza.

Sanatatea dentara este la fel de importanta, prin urmare nu ezitati sa consultati un medic stomatolog.

Restabiliti orarul copiilor

In timpul vacantelor, copiii au obiceiul sa se culce mai tarziu si sa se trezeasca mai tarziu. Odata cu inceperea anului scolar, copiii vor avea cu siguranta alt program.

Este important ca tranzitia catre un alt program sa o faceti din timp si nu odata cu prima zi de scoala, cand copilul s-ar putea adapta mai greu.

Revizuiti materialele scolare

Rechizite, manuale, culegeri sunt o necesitate si uneori implica timp si rabdare pentru a fi achizionate.

E important sa revizuiti lista pe care o are copilul de la scoala sau cea facuta acasa pentru a intampina primele zile de scoala cu relaxare si nu stresat de timp.

Inscrieti din timp copilul la activitati extrascolare

Sporturile cele mai cautate isi epuizeaza locurile de inscriere inca din timpul verii. Pentru a fi sigur ca, odata cu noul an scolar, copilul incepe si o activitate extrascolara dorita, e bine sa va interesati din timp de locul si programul activitatii.

Sustineti moral copilul

Trecerea de la vacanta la programul incarcat de la scoala poate sa fie dificila pentru copil. Aratati-I ca sunteti acolo sa il sustineti, incurajati-l mai ales daca e prima lui zi de scoala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.