5 motive pentru care copiii trebuie sa invete limbi straine

invatarea-limbilor-straineSpecialistii considera ca persoanele care vorbesc cel putin o limba straina au beneficii direct cognitive. In acelasi timp, acestia precizeaza ca inceperea invatarii unei limbi straine la orice varsta mentine activa activitatea mentala.

De ce sa invatam limbi straine

Abilitatile dobandite prin procesul invatarii unei limbi straine noi are efecte pozitive si asupra capacitatii de a rezolva diferite probleme.

Conform studiilor efectuate, persoanele care vorbesc limbi straine au rezultate mai bune la testele de matematica, vocabular si citire.

Invatarea unei limbi poate combate dementa

O serie de studii (mentionate de The Telegraph) arata ca adultii care vorbeau numai o limba straina au avut primele semne de dementa in jurul varstei de 71 de ani.

In cazul adultilor care vorbeau doua sau mai multe limbi, varsta critica a primelor semne de dementa era 75 de ani. Aceste studii au luat in considerare si factori precum nivelul de educatie, sanatatea fizica precum si nivelul veniturilor.

Alte beneficii ale limbilor straine precizate de studiile citate de The Telegraph:

  • Imbunatatesc memoria: acest beneficiu se datoreaza faptului ca invatarea unei limbi straine implica memorarea regulilor de gramatica si a vocabularului nou. Se considera ca vorbitorii mai multor limbi straine sunt mai performanti in a retine liste sau anumite informatii segmentate.
  • Dezvolta perspicacitatea: vorbitorii de limbi straine sunt mult mai agili in a observa detaliile si a se concentra pe detaliile si informatiile importante.
  • Eficientizeaza luarea deciziilor: subtilitatile si nuantele fiecarei limbi modeleaza gandirea si ajuta la cantarirea fiecarei decizii mult mai eficient.

Un copil care invata una sau mai multe limbi straine va fi mai deschis provocarilor atat de la scoala, cat si in viata de zi cu zi, prin eficientizarea modului de a gandi.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.