5 mituri despre igiena intima

igiena-intimaIgiena intima este o problema uneori controversata atunci cand se iau in vedere afectiunile ginecologice corelate cu igiena intima neadecvata, riscul de a folosi anumite produse in igiena si chiar tipul de lenjerie intima care ar putea afecta igiena locala.

Ce trebuie sa respecte o femeie in igiena intima

Dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrica-ginecologie, atrage atentia asupra principalelor mituri si greseli in ingiena intima cu scopul de a informa si educa asupra masurilor principale de preventie a infectiilor si afectiunilor ginecologice.

Igiena intima optima poate preveni infectia cu bacterii

Unul din miturile false despre igiena intima este ca nu cauzeaza infectii datorate unor bacterii precum streptococ, stafilococ sau Escherichia coli.

Dr. Silviu Istoc avertizeaza ca aceste infectii apar ca urmare a unei igiene precare si a neglijentei in toaleta intima.

Spalaturile vaginale trebuie recomandate doar de medic

Igiena intima corecta in cazul unei persoane sanatoase nu implica spalaturile vaginale ca forma adiacenta de protectie.

Specialsitii considera ca spalaturile vaginale nerecomandate de medic pot sa provoace afectiuni. Dezinfectarea cu produse chimice pot sa irite zona intima.

Servetelele umede nu sunt recomandate in igiena intima

Medicii atrag atentia ca este gresit sa se foloseasca servetelele umede pentru o mai buna igiena intima.

Alcoolul pe care il contin servetelele umede afecteaza flora bacteriana benefica. Igiena trebuie facuta cu un sapun special pentru zona intima, cu apa, folosindu-se la final un prosop din bumbac.

Spalaturile cu bicarbonat pot distruge stratul protector al vaginului

Spalaturile interne cu bicarbonat de sodiu nu sunt recomandate de vreme ce exista riscul major de distrugere a stratului protector pe care il asigura secretiile vaginale.

Lenjeria intima de bumbac este singura recomandata de medici

Un rol extrem de important in igiena intima il are tipul de lenjerie folosit. Specialistii nu recomanda lenjeria din material sintetic intrucat aceasta impiedica evaporarea transpiratiei, favorizand infectiile.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.