5 lucruri gresite pentru sanatate pe care le facem zilnic

hepatitaaIn fiecare zi suntem preocupati mai mult de sarcinile de serviciu, de ceilalti membri ai familiei decat de propria sanatate. Obiceiurile alimentare, regulile de igiena pe care uitam sa le aplicam sau le aplicam gresit ne pot afecta direct sanatatea.

Ce trebuie sa schimbi in stilul tau de viata

Lista de activitati zilnice pe care le facem gresit, publicata de elpais.com, aduce in prim-plan felul in care sanatatea noastra este afectata daca nu luam masurile necesare de a ne schimba obiceiurile gresite.

Folosim sapun in exces care usuca pielea

Specialistii considera gresita folosirea unei cantitati mari de sapun sau de gel de dus atunci cand facem baie. Impresia ca gradul de curatenie depinde de cantitatea de sapun folosita e eronata.

Juan Ferrando, profesor de dermatologie la Universitatea din Barcelona, atrage atentia ca pielea devine mai uscata odata cu trecerea timpului. De aceea, trebuie sa folosim o cantiatte minima de sapun atunci cand facem dus pentru a evita uscarea pielii.

Pe de alta parte, specialistul in dermatologie considera gresita utilizarea sapunurile pentru copii, parfumate, care au un efect de uscare si mai mare.

In acelasi timp, persoanele care sunt nevoite prin activitatile profesionale sa se spele des pe maini, trebuie sa foloseasca sapunuri cat mai hidratante.

Ne uscam pe maini gresit

Un studiu realizat de Universitatea Westminster arata ca, atunci cand trebuie sa-si usuce mainile, oamenii prefera mai intai prosoapele de hartie, apoi pe cele de panza, si in cele din urma aparatele cu aer.

Specialistii considera cele mai eficiente prosoapele de hartie, atat din perspectiva igienei cat si a eficientei impotriva bacteriei.

Respiram gresit cand mergem pe strada

Putini oameni sunt constienti cat de important este pentru sanatate sa respiram corect. O oxigenare corecta are efecte pozitive asupra sistemului nervos, ajuta la scaderea presiunii arteriale, reduce inflamatiile si durerea, imbunatateste rezistenta fizica si combate stresul.

Specialistii considera gresit sa folosim pieptul si nu diafragma atunci cand respiram.

Ne spalam gresit pe dinti

David Herrera, profesor de stomatologie la Universitatea Complutense din Madrid, atrage atentia ca principala greseala pe care o facem cand ne spalam pe dinti este sa facem doar miscari orizontale.

Specialistul ne sfatuieste sa folosim miscari verticale pentru ca in acest fel curatam corect nu doar suprafata dintelui, ci si zona de langa gingii sau dintre dinti.

In acelasi timp, durata foarte mica pe care o alocam spalatului pe dinti cauzeaza cele mai multe afectiuni dentare. Studiile arata ca cei mai multi oameni se spala 1 minut, ceea ce este foarte putin pentru igiena dentara.

Irosim partea din zi in care suntem productivi

In multe cazuri, orele in plus la serviciu pentru a ne termina sarcinile nu sunt o solutie pentru ca seara tindem sa fim, din cauza oboselii, putin productivi.

Orele matinale, inceputul zilei de munca ar trebui sa fie intervalul in care sa ne concentram cat mai mult pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu.

Din pacate, foarte multe persoane nu iau in calcul perioada din zi in care sunt productivi, ajungand sa fie ineficienti la locul de munca pentru ca nu dau randamentul necesar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.