5 % din numarul pacientilor internati la Institutul de Psihiatrie Socola au „Sindromul Italia”


Aproximativ 5% din numarul total al pacientilor internati in anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi au fost femei cu „Sindromul Italia” a declarat medicul psihiatru Cozmin Mihai.

„In 2017 au fost in jur de 3.400 de internari la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, 5% procente reprezentand femei afectate de sindromul Italia. Cauzele sunt multiple – structuri fragile, persoane care au ajuns in medii psiho-stresante, unde nu au primit sprijin si in felul acesta au decompensat, au facut depresie”, a spus medicul psihiatru Cozmin Mihai, la conferinta „Sanatatea mintala la locul de munca”, citat de Agerpres.

De asemenea, medicul a explicat ca „Sindromul Italia” este o depresie sociala care afecteaza persoanele plecate sa lucreze ca asistente familiale in Italia si in cele mai multe cazuri ingrijesc persoane cu dementa Alzheimer.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.