5 % din numarul pacientilor internati la Institutul de Psihiatrie Socola au „Sindromul Italia”


Aproximativ 5% din numarul total al pacientilor internati in anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi au fost femei cu „Sindromul Italia” a declarat medicul psihiatru Cozmin Mihai.

„In 2017 au fost in jur de 3.400 de internari la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, 5% procente reprezentand femei afectate de sindromul Italia. Cauzele sunt multiple – structuri fragile, persoane care au ajuns in medii psiho-stresante, unde nu au primit sprijin si in felul acesta au decompensat, au facut depresie”, a spus medicul psihiatru Cozmin Mihai, la conferinta „Sanatatea mintala la locul de munca”, citat de Agerpres.

De asemenea, medicul a explicat ca „Sindromul Italia” este o depresie sociala care afecteaza persoanele plecate sa lucreze ca asistente familiale in Italia si in cele mai multe cazuri ingrijesc persoane cu dementa Alzheimer.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!