5 beneficii pentru sanatate pe care vi le aduce o pisica

pisicaPisica nu este tocmai cel mai altruist animal de companie. Cunoscuta pentru agerimea ei, pentru individualismul pe care il afiseaza in fata noastra, odata ajunsa in locuinta noastra devine adevaratul stapan al casei. Blandetea ei, torsul linistitor insa ne linisteste intr-o clipa si ne aduce, conform specialistilor, multiple beneficii pentru sanatate.

Prezenta unei pisici contribuie la o inima mai sanatoasa

Specialistii considera ca prezenta unei pisici reduce nivelul stresului si domoleste starea de anxietate din casa.

Mangaiatul unei pisici are un efect de calmare si de relaxare. Studiile arata ca o persoana care are o pisica in casa de mai bine de 10 ani este cu 30% mai putin predispusa sa sufere un atac de cord sau un atac cerebral.

Torsul pisicii contribuie la vindecarea infectiilor

Torsul pisicii nu este doar linistitor sau, in unele cazuri, putin zgomotos. Cercetatorii considera ca vibratiile emise de torsul unei pisici contribuie la vindecarea unei persoane in urma unei infectii.

Doar ascultarea torsului pisicii contribuie la scaderea presiunii arteriale.

Vibratiile emise de o pisica ne ajuta sistemul articular

Vibratiile emise de o pisica ne ajuta sa ne intarim sistemul muscular si contribuie la vindecarea leziunilor in zona articulatiilor si a tendoanelor.

O pisica scade riscul de depresie

O persoana care sufera de o anumita afectiune se va simti psihic mult mai bine daca are in preajma o pisica.

O persoana cu Alzheimer va avea mai putine reactii de anxietate daca are in casa o pisica, in timp ce un bolnav cu HIV/SIDA va fi mai putin expus riscului de a suferi de depresie.

O pisica intareste sistemul imunitar al copiilor

Copiii care sunt crescuti intr-o casa in care exista o pisica au un sistem imunitar mai puternic, avand un risc mai scazut de a suferi alergii, astm sau eczema.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.