40 de copii romani s – au sinucis din dor de mama

deficiente-de-auzSoarta copiilor romani lasati in Romania de parintii plecati sa munceasca in strainatate este de cele mai multe ori incerta si uneori cu finalitate tragica. Din 2008 pana in prezent, 40 de copii romani s-au sinucis din dor de mama, conform rainews.it. Tristetea de a ramane singuri dupa ce mamele pleaca in Italia pentru ani intregi se transforma cu timpul intr-o depresie accentuata care ii determina, pe unii dintre ei, sa se sinucida.

Mamele isi vad copiii doar pe internet

Publicatia italiana atrage atentia asupra mamelor din Romania venite in Italia pentru a face servicii de curatenie, babysitting sau ingrijire a batranilor.

Toate aceste mame isi lasa copiii in grija sotului, a bunicilor sau chiar a unui frate mai mare. Singura modalitate de comunicare ramane internetul.

In acest sens, grupul Associazione propune un program “Mama iti vrea binele”, prin care vor fi instalate in bibliotecile din Romania computere care sa asigure comunicarea pe internet intre copii si mamele plecate in Italia.

Sindromul Italia – o noua boala care afecteaza mamele plecate din tara

Acelasi cotidian italian aduce in discutie “sindromul Italia” care afecteaza mamele plecate sa munceasca in Italia.

Sindromul Italia nu este altceva decat depresia prin care trec aceste mame care se vad nevoite sa-si lase copiii singuri in Romania.

Mai mult, cazurile copiilor care s-au sinucis din dor de mama atrage un semnal de alarma asupra situatiei copiilor din Romania care raman cu bunicii sau cu un frate mai mare acasa.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.