4 masuri esentiale in Hiperplazia Benigna de Prostata

Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostataHiperplazia Benigna de Prostata este o boala care afecteaza un numar mare de pacienti. Chiar daca aceasta afectiune nu duce la cancerul de prostata, cele doua boli pot coexista. Bolnavilor de hiperplazie benigna de prostata li se recomanda in primul rand adoptarea unui stil de viata sanatos, printre care o hidratare corecta, un consum scazut de sare si activitate fizica.

Principalele simptome in hiperplazia benigna de prostata (HBP)

  • Mictiuni nocturne care pot trezi pacientul din somn
  • Durere si arsuri la urinare
  • Senzatie de urinare cu vezica goala

4 recomandari esentiale pentru pacientii cu simptome ale urinarii joase, precizate de Harvard Medical School

  • Stresul poate cauza cresterea frecventei urinarilor. Reducerea stresului prin exercitii regulate de relaxare este un prim pas impotriva urinarilor frecvente
  • Atunci cand mergeti la toaleta, este recomandat sa va luati timpul necesar pentru eliminarea complete a urinei. In acest fel, evitati sa va intrerupeti activitatile pentru a merge mai des la toaleta.
  • Este important sa-i comunicati medicului toate simptomele urinarii joase dar si modificarile lor in urma tratamentului. Este posibil ca urinarea frecventa sa fie un efect al medicamentatiei luate
  • Evitati sa beti multe lichide inainte de culcare. Este recomandat sa evitati consumul de bauturi alcoolice sau a celor care contin cofeina.

Mentinerea unui nivel de viata sanatos

Bolnavilor care sufera de hiperplazie benigna de prostata li se recomanda modificari in stilul de viata.

Renuntarea la fumat, mentinerea unei greutati normale sunt masuri esentiale de preventie a afectiunilor urinare.

Foarte importanta este consultarea medicului la aparitia primelor simptome si informarea cu privire la riscurile pe care le presupuna afectiunile urinarii joase.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.