4 mai – Ziua Nationala a Inimii

heartAn de an, la data de 4 mai, in Romania se celebreaza Ziua Nationala a Inimii.

Ziua Nationala a Inimii a fost introdusa in Romania la data de 4 august 1996, in urma Sesiunii Speciale privind Riscul Cardiovascular a Academiei de Stiinte Medicale.

Aceasta sarbatoare reprezinta un prilej important de a atrage atentia asupra cresterii alarmante a numarului de afectiuni cardiovasculare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat in anul 2013 initiativa globala Move for Health — Sanatate prin miscare, care promoveaza activitatea fizica pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in Europ, noteaza site-ul heartcharter.org.

In tara noastra, conform Societatii Romane de Hipertensiune bolile cardiovasculara determina peste 62% din totalul deceselor.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.