30 de minute de meditatie pot combate aceasta afectiune

meditatia-pentru-depresieDoua din cele mai frecvente afectiuni ale lumii moderne, depresia si anxietatea, pot fi combatute printr-o practica simpla, deloc costisitoare si la indemana oricui. Chiar daca meditatia nu este inclusa oficial in terapiile medicale, ea poate avea rezultate foarte bune in diminuarea simptomelor in anxietate si depresie, conform unui nou studiu publicat in “Journal of the American Medical Association”.

30 de minute pe zi de meditatie ca terapie

Studiul a implicat peste 3500 de persoane care sufereau de depresie, anxietate, stres, insomnie, dar si boli precum diabet, boli cardiace, cancer si dureri cronice.

Toate aceste persoane practicau pentru ameliorarea simptomelor un anumit tip de meditatie.

Rezultatele a 50 de studii clinice au ajuns la concluzia ca meditatia poate sa fie o solutie in tratamentul persoanelor care se confrunta cu depresia si anxietatea.

“Insa, in studiul nostru, meditatia pare sa atenueze simptomele anxietatii si depresia, intr-un mod la fel de eficient ca antidepresivele din alte studii”, a precizat Madhav Goyal, profesor de medicina interna la Universitatea Johns Hopkins, autor principal al studiului.

Cercetatorii au observant o ameliorare a simptomelor persoanelor incluse in studiu dupa un program de opt saptamani de meditatie.

Stresul nu poate fi redus prin meditatie

Daca s-a observant o imbunatatire in cazul persoanelor cu anxietate sau depresie, nu aceleasi rezultate pozitive s-au semnalat in privinta combaterii stresului si a imbunatatirii calitatii vietii.

In ceea ce priveste anxietatea si depresia, beneficiile prin meditatie au continuat sa persiste si dupa 6 luni in care s-a practicat meditatia.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.