26 septembrie – Ziua Mondiala a Contraceptiei

pastile-contraceptiveAstazi, 26 septembrie, este marcata Ziua Mondiala a Contraceptiei. Directia de Sanatate Publica Bucuresti a lansat o campanie de informare privind metodele de contraceptie.

Campanie care are drept scop, printre altele, de atragere a atentiei asupra sanatatii reproducerii si planificarii familiale si de cunoastere a tuturor optiunilor pentru prevenirea sarcinilor nedorite, se va derula in intervalul 26 septembrie-15 octombrie.

Prin sloganul acestei campanii de informare si constientizare asupra contraceptiei „Este viata ta! Este viitorul tau! Cunoaste optiunile!”, se mai doreste cresterea interesului femeilor fata de contraceptie, cresterea numarului de femei informate asupra serviciilor de sanatate corespunzatoare, scaderea numarului de sarcini nedorite, reducerea numarului de avorturi la tinere, in special, si reducerea abandonului scolar.

Campania inceputa astazi este initiat de DSP Bucuresti si sustinuta de Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica.

Ziua Mondiala a Contraceptiei este marcata la data de 26 septembrie din anul 2007.

La nivel mondial este sustinuta de 11 ONG-uri si societati stiintifice si medicale, specializate in sanatatea sexuala si reproductiva.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.