24 martie – Ziua Mondiala de lupta impotriva Tuberculozei

La data de 24 martie 1882, medicul german Robert Koch a anuntat comunitatea stiintifica a vremii despre descoperirea Mycobacterium tuberculosis, agentul patogen al tuberculozei, cunoscut astazi sub numele de Bacilul Koch.

Descoperirea lui a stat la baza diagnosticarii si dezvoltarii de tratamente pentru acesta boala care, conform datelor OMS, afecteaza anual circa 10 milioane de oameni in intreaga lume si provoaca peste 1,5 milioane de decese.

“Tuberculoza poate fi prevenita prin administrarea vaccinului BCG, utilizat pentru prima data in anul 1921 si considerat medicament esential de catre OMS.”, se precieaza intr-o informare pe pagina Ro Vaccinare.

Sloganul Zilei mondiale de lupta impotriva tuberculozei din acest an este „The Clock is Ticking”.

“Lupta impotriva tuberculozei reprezinta o prioritate de sanatate publica pentru Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei. Ministerul Sanatatii deruleaza, in prezent, proiecte si actiuni in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si organizatii non-guvernamentale in vederea intaririi capacitatii de tratare si preventie a tuberculozei in Romania.”, transmite si Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Etichete: ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei, tuberculoza, bacilul koch, vaccinului BCG

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.