23% dintre unitatile medicale din Romania nu au o stare igienico-sanitara buna

spital-newUn raport prezentat marti de catre Ministrul Sanatatii arata ca in 23% dintre unitatile medicale  din Romania nu au o stare igienico-sanitara corespunzatoare.

Acelasi raport mai arata ca in unele unitati nu se asigura nici macar suprafata minima pe pat.

Saloanele din spitale sunt sunt subdimensionate si supraaglomerate in 35% din cazuri, iar  in 30% din unitati nu se respecta numarul grupurilor sanitare la numarul de paturi,  plus ca acestea au si un grad de uzura ridicat.

Datele prezentate de ministru arata ca in 53% din cazuri nu se asigura o stare igienico-sanitara corespunzatoare in blocurile alimentare si 18% nu asigura evacuarea apei reziduale. Studiul mai dezvaluie faptul ca spitalele nu detin statii de dezinfectie locala.

In 74 de unitati spitalicesti la nivel national nu se respecta etapele sterilizarii, iar gestionarea deseurilor rezultate in urma tratamentelor a fost necorespunzatoare in cazul a 215 unitati inspectate, relateaza Agerpres.

In urma controalelor efectuate pana acum in spitalele din tara, s-au aplicat 369 de amenzi in valoare de 340.900 de lei si s-au dat 254 de avertismente in luna martie, iar activitatea a fost inchisa in trei unitati medicale.

Conform sursei citate, in urma distribuirii unui chestionar de evaluare a spitalelor, s-a mai constatat ca, in cazul a 11 spitale, accesul personalului si al vizitatorilor la apa si sapun nu este posibil in fiecare salon.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.