22.300 de tineri romani vor fi informati despre HIV/SIDA

program-de-informare-hivPeste 20.000 de tineri romani vor fi informati despre infectarea cu virusul HIV dar si despre drepturile unui bolnav cu HIV/SIDA in urma unui program national care se va desfasura in 16 judete ale tarii. Programul “In My SHOES” este un program de cooperare elvetiano – roman.

Integrarea sociala pentru persoanele seropozitive din Romania

Programul “In My SHOES” a fost lansat in Bucuresti saptamana trecuta si se va desfasura pe un interval de 24 de luni.

In vederea cresterii ratei de integrare a tinerilor romani, programul “In My SHOES” are ca obiectiv informarea si sensibilizarea tinerilor cu privire la HIV/SIDA si drepturile persoanelor pozitive.

Beneficiarii directi vor fi 140 de persoane infectate cu virusul HIV/SIDA

Tot in cadrul acestui program, de Ziua Internationala de combatere HIV/SIDA s-a organizat la Suceava dezbaterea “HIV/SIDA o problema a comunitatii”.

Dezbaterea a fost absolut necesara avand in vedere cad oar la nivelul judetului Suceava au fost depistate 19 cazuri noi de persoane seropozitive.

Proiectul “In My SHOES” este derulat de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), in parteneriat cu Asociatia UNTEATRU. Proiectul este finantat printr-un grant european, prin Contributia Elvetiana pentru Uniunea Europeana Extinsa.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.