2 riscuri majore pentru copiii care inoata in piscine

inot-in-piscine1Specialistii de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) avertizeaza asupra riscurilor la care sunt expusi copiii care inoata in piscine. Chiar daca inotul este printre cele mai frecvente activitati recomandate copiilor datorita efectelor benefice pentru sanatate, specialistii avertizeaza ca psicinele pot fi adevarate pericole de infectii sau de leziuni.

Preveniti infectarea cu germeni in piscine pentru copii

Specialistii ii avertizeaza pe parinti asupra pericolului de infectare cu germenii existenti in apa din piscine, din centrele de spa, din fantanile arteziene sau chiar in lacuri si rauri.

Chiar daca in majoritatea locurilor publice este specificat faptul ca piscinele au fost dezinfectate, specialistii avertizeaza ca substante precum clorul sau alti dezinfectati nu distrug toti germenii.

Cele mai frecvente afectiuni in urma contactului cu apa infectata din piscine sau locuri publice de inotat sunt bolile gastrointestinale, cele care afecteaza pielea, ochii, urechile sau functiile respiratorii.

Afectiunea cu care se confrunta cei mai multi copii din cauza germenilor din apa este diareea, medicii spunand ca este de ajuns ca un copil sa inghita o gura de apa in timp ce inoata pentru a se imbolnavi.

Cand nu este recomandat ca un copil sa inoate intr-o piscine publica

Pentru a preveni infectarea altor copii, nu este recomandat sa intre in piscine un copil care are diaree.

Un copil trebuie sa respecte principalele masuri de igiena: sa faca dus inainte de a intra in piscina, sa se spele pe maini dupa ce foloseste toaleta, sa faca pauze de mers la baie odata la 60 de minute, sau, in cazul parintilor, sa se spele foarte bine pe maini dupa ce schimba scutecele copiilor.

Piscina pentru copii si inecul la pericol major vara

In afara infectiilor cu germeni, un pericol extrem este inecul in cazul copiilor care nu sunt supravegheati, care nu stiu sa inoate si nu poarta echipamente de protectie.

Li se recomanda parintilor sa asigure supraveghere totala copiilor care inoata si sa se asigure, ca in cazurile necesare, au veste sau colac de salvare.

Etichete: piscine pentru copii, piscina pentru copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.