196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate virusul West Nile


196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virusul West Nile si 21 decese au fost inregistrate din data de 2 mai pana la data de 13 septembrie, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, cele 21 de decese s-au inregistrat la pacientii cu comorbiditati.

Cele 21 de decese au fost in: Bucuresti (7) , Iasi (4), Olt (2) si cate unul in judetele Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Suceava si Teleorman.

Potrivit sursei mentionate, specialistii apreciaza ca odata cu scaderea temperaturilor se asteapta o reducere a numarului de cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile.

Ministerul Sanatatii reaminteste autoritatilor administratiei publice locale sa intensifice masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei.

De asemenea, se recomanda folosirea mijloacelor de protectie fizica a populatiei pentru evitarea expunerii la intepaturile tantarilor, precum protectia mecanica a tegumentelor, folosirea substantelor repelente, plase de protectie la ferestre.

Medicii precizeaza ca infectia cu West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin intepatura de tantar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.