196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate virusul West Nile


196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virusul West Nile si 21 decese au fost inregistrate din data de 2 mai pana la data de 13 septembrie, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, cele 21 de decese s-au inregistrat la pacientii cu comorbiditati.

Cele 21 de decese au fost in: Bucuresti (7) , Iasi (4), Olt (2) si cate unul in judetele Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Suceava si Teleorman.

Potrivit sursei mentionate, specialistii apreciaza ca odata cu scaderea temperaturilor se asteapta o reducere a numarului de cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile.

Ministerul Sanatatii reaminteste autoritatilor administratiei publice locale sa intensifice masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei.

De asemenea, se recomanda folosirea mijloacelor de protectie fizica a populatiei pentru evitarea expunerii la intepaturile tantarilor, precum protectia mecanica a tegumentelor, folosirea substantelor repelente, plase de protectie la ferestre.

Medicii precizeaza ca infectia cu West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin intepatura de tantar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!