18 focare de gripa aviara in Romania

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca pana in prezent, in Romania, au fost confirmate 18 focare de gripa aviara. Numarul pasarilor domestice afectate de boala se ridica la 1.494.

Potrivit sursei citate, pana la aceasta data nu a fost depistata prezenta virusului gripei aviare in exploatatii comerciale de pasari.

„De la ultima raportare, din data de 2 martie, au mai fost confirmate inca 2 focare de influenta aviara la pasari domestice, in judetele Mehedinti si Teleorman, numarul lor ajungand la 18. Trebuie mentionat ca, de la data confirmarii primului focar (30 decembrie 2016), sapte focare au fost stinse. Numarul pasarilor domestice afectate de boala se ridica la 1.494”, scrie intr-un comunicat ANSVSA transmis vineri, 10 martie 2017.

Conform aceleasi surse, carnea de pasare si ouale achizitionate din unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar sunt sigure pentru consum.

Proprietarii de pasari afectati vor primi despagubiri financiare, in conformitate cu legislatia nationala si europeana in vigoare.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.