166 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile


Un numar de 166 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile si 17 decese au fost inregistrate din data de 2 mai pana pe 6 septembrie, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat de presa al MS, cele 17 decese au survenit la pacienti care prezentau co-morbiditati.

Astfel, 6 decese s-au inregistrat in Bucuresti, 3 in judetul Iasi, 2 in judetul Olt si cate unul in judetele Galati, Covasna, Constanta, Dambovita, Dolj si Teleorman.

Ministerul Sanatatii reaminteste autoritatilor administratiei publice locale sa continue masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei cu virus West Nile.

De asemenea, specialistii mentioneaza ca infectia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin intepatura de tantar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.