14 computere tomograf si 24 aparate RMN pentru spitalele judetene si din Capitala


Mai multe spitale judetene si din Bucuresti ar urma sa fie dotate cu echipamente Computer Tomograf (CT) si aparate de Rezonanta Magnetica (RMN).

„Ministerul Sanatatii doteaza cu echipamente medicale de rezonanta magnetica (RMN) si computer tomograf (CT) spitalele judetene si din Capitala care nu detin aceste echipamente, conform Programului de Guvernare. Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, va semna marti, 9 ianuarie 2018, contractele pentru achizitia unui numar de 14 echipamente Computer Tomograf (CT) si 24 aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) cu care vor fi dotate mai multe spitale judetene de urgenta si din Bucuresti”, potrivit unei informari din partea MS.

De asemenea, urmeaza sa fie achizitionate si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc).

In informare, MS reaminteste ca Acordul de imprumut incheiat cu Banca Mondiala, in valoare totala de 250 de milioane euro, accesat in anul 2014, a fost deblocat.

„Pe langa achizitia de echipamente de imagistica, Acordul cu Banca Mondiala mai prevede si constructia de sectii noi ATI si UPU, Centre de mari arsi, blocuri operatorii si reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialitati, precum si achizitii de echipamente necesare in sectiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliatie, imagistica, radioterapie si screening afectiuni oncologice”, mai sustine sursa citata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.